Basavlastningen med våra egna händer

Basavlastningen är dekorerad inte bara av de stora restauranghallen, men också av små vardagsrum i vanliga lägenheter. Författarens arbete och dess kostnad kommer att vara ganska höga. Lyckligtvis kan alla som har minst en liten fantasi skapa något sådant. Nedan kommer vi att överväga en utmärkt mästare att skapa en bas lättnad med egna händer.

Hur man gör en basavlastning med egna händer?

För arbete behöver vi följande material:

Alla basavlastningar från gips, skapad av egna händer, börjar med förberedelsen av platsen. Väggarna är preliminärt nivån och gnidas till ett perfekt platt tillstånd. Då kan du omedelbart progruntovat vägg, men i vårt fall är de fortfarande kvar i denna form. Vi kommer primer direkt innan vi målar hela strukturen. Överväga nu steg för steg mästarklass, hur man gör baslindring med egna händer.

 1. Härifrån gör en sådan vridningsledning med en tråd vi grenar av ett träd. Ta ett par bitar av mycket tät gips och limma det på tråden för att ge mest likadana utseende.
 2. Då vi vindar bandage eller gasbind över gipsen.
 3. För att göra baslindringen i sig blir lika mycket som ett riktigt träd, måste du lägga till färg direkt till gipsen.
 4. För att fixa våra grenar kommer vi att använda klämmor och skruvar. Det är mest lämpligt att fixa fortfarande vått arbetsstycke, eftersom det kan roteras i detta skede i vilken riktning som helst och modifieras om det behövs.
 5. Det här är vad den första etappen av arbetet ser ut. Grenarna är redan på plats, du kan börja avsluta arbetet.
 6. Med hjälp av gips och en borste gör vi grenarna som liknar de verkliga som möjligt. Gips appliceras med ett litet lager och en kniv, vi ritar vener på barken, då simulerar vi skedar på kvistar med en sked. Här kan du också prova hårda penslar.
 7. På samma sätt gör vi den andra delen av skapandet av basavlastningar av gips med våra egna händer. Vi ritar på väggen av grenarna och bildar dem från gips.
 8. Den svåraste och längsta delen av att skapa en basavlastning med egna händer är teckning av blommor och löv. När skissen är applicerad på väggen är det nödvändigt att ge en volym till bilden med hjälp av gips.
 9. Det svåraste steget arbetar med en fågel. Grunden kommer att bildas enligt den gamla principen: från ledningen och bandaget ger vi formen till fågelkroppen.
 10. Vingarna är gjorda av fint nät och ett lager av gips.
 11. När fågeln har torkat lite kan den planteras på en gren och fixeras.
 12. När allt är helt torrt fortsätter vi till slutfasen av fågelens kroppsformation. Först ger vi den slutliga formen på kroppen: vi applicerar det skikt för lager så att vi kan forma vingarna.
 13. Sedan, med hjälp av bitar av gips lägg till en näbb och tassar till fåglarna. För detta skede kan du använda något improviserat sätt. I vår version är dessa penslar, den minsta sandpapper. Pensla lite våt i vattnet, sedan applicerar vi samma lager av gips och ger kroppsfåglarna trovärdiga linjer. I den här tekniken arbetar man på båda fåglarna: en med spridna vingar, den andra är enkel
 14. Det sista och mest avgörande skedet är utjämningen av hela strukturen till ett idealiskt litet tillstånd. Håll nu ledningar under lampan och arbeta på den färdiga kompositionen med en primer.
 15. Därefter måste du lägga till färgen på denna komposition och utseendet kommer att vara helt klart.

Som du kan se är inget särskilt komplicerat och otillgängligt vid skapandet av en komposition av gips inte. Det räcker att bara använda all din fantasi till fullo, men att starta ett brett utbud av material och experiment.