Lindsay Lohan, Janet Jackson och andra kändisar som plötsligt adopterade islam

Fans av Lindsay Lohan misstänker att deras husdjur adopterade islam. I alla händelser har skådespelerskan ett intresse för denna religion. Läs artikeln och ta reda på varför!

Lohan är dock inte den första stjärnan som blir intresserad av denna religion. Vår recension är avsedd för kändisar som omfamnade islam i en medveten ålder, efter år av att söka efter sanningen.

Lindsay Lohan

Rostlös Lindsay är igen i centrum för allas uppmärksamhet! Skådespelerskan tog bort alla hennes bilder från sidan i Instagram och lämnade bara inskriptionen Alaikum salam - en traditionell muslimsk hälsning. I nätverket omedelbart fanns rykten om att en skandalöst berömd stjärna tog islam . Troligen har Lohan länge förberett sig för detta steg: år 2015 sågs hon upprepade gånger med Koranen i hennes händer och i oktober 2016 besökte hon det syriska flyktingläget i Turkiet och utförde flera låtar för syriska barn.

Fans Lohan upplevde sin troliga omvandling till en ny tro: vissa gratulerade stjärnan med början av ett nytt liv, andra bestämde sig för att skådespelerskan skämtade och andra misstänkte att hennes sida skulle gå sönder.

Janet Jackson

Efter en glamorös diva var gift med en Qatari miljardär, var det som om ersatt! I stället för de vanliga dekolletiska klänningarna och mini-kjolarna, bär stjärnan nu bara svarta abaya och halsdukar . Förändringen ägde rum inte bara i sitt sätt att klä sig men också i den inre världen: tack vare adopteringen av islam kände Janet sig själv.

Jermaine Jackson

Mikaels bror och Janet Jackson anslöt islam 1989, efter att ha gjort en resa till Bahrain. Tidigare var han Jehovas vittne, som resten av hans familj.

Mike Tyson

Den berömda boxaren läste först Koranen när han var i fängelse. Den heliga boken imponerade honom oerhört. Han konverterade till islam och tog ett nytt namn - Malik Abdul Aziz. Boxaren erkände att han nu utför böner fem gånger om dagen och är väldigt rädd för Allah:

"Jag är rädd för Allah. Jag vet att jag har gjort mycket dåliga saker i mitt liv, och jag tror att för detta ska jag gå till helvetet. Jag försöker varje dag att be för mina synder "

Ellen Burstin

Oscar-vinnande skådespelerska höjdes i den katolska tron, men i en ålder av 30 konverterade hon till islam. Burstin valde den mest mystiska riktningen av det - Sufism.

Richard Thompson

En annan supporter till Sufism är den legendariska gitarristen Richard Thompson. Han konverterade till islam i början av 70-talet.

Shaun Stone

Sonen till den kända regissören Oliver Stone, känd för episodiska roller i sin fars filmer, gick till Iran år 2012 för att skjuta en dokumentärfilm. Där omvandlade han till islam som faller under denna religiösa undervisningens charm. Samtidigt erkände Sean att han blev muslim, han avstår inte från andra religioner.

"Jag tror att det bara finns en Gud, och det spelar ingen roll om du är en muslim, en kristen eller en jude"

Omar Sharif

Föräldrarna till den berömda egyptiska skådespelaren var kristna, men han blev kär i den berömda skådespelerskan Faten Hamama, accepterade islam: hans älskare, och senare hans fru, kom från en muslimsk familj.

Mohammed Ali

Boxningslegendets riktiga namn är Cassius Clay, han är född i en kristen familj. Inspirerat av exemplet av den afroamerikanska andliga ledaren Malcolm X, omvandlade Cassius till islam och bytte namn.

Kommer Smith

Kommer Smith att bestämma om att omfamna islam efter att ha spelat Mohammed Ali i det biografiska drama "Ali". Arbetet med rollen och bekanta sig med den berömda boxarens liv bestämde Smith att det var den muslimska religionen som ligger närmast sanningen. Efter attackerna den 11 september uppmanade Will Smith och Mohammed Ali amerikanerna att inte förväxla begreppen "muslim" och "terrorist". Smith sa:

"Vi är muslimer, extremt oacceptabla brott och terrorism"

Leila Murad

Den berömda egyptiska skådespelerskan och sångaren, smeknamnet "den egyptiska revolutionens röst", föddes i Kairo, en judisk familj. När hon bestämde sig för att ändra sin tro och omvandlas till islam, försvann hennes föräldrar alltid med hennes relation.

Dave Shapell

Den amerikanska komikern antog islam 1998, men publicerade inte detta faktum.

"Vanligtvis talar jag inte om min religion offentligt, för jag vill inte att folk ska associera mina brister med det"

Cat Stevens

Den brittiska sångaren bestämde sig för att vända sig till religion 1975, efter att ha druckit nästan, simma i havet. I det ögonblicket vände han sig mentalt till Gud:

"O Gud! Om du räddar mig, kommer jag bara att arbeta för dig. "

Omedelbart fanns en stor våg, som tog upp drunkningen och bar den till stranden. Efter detta började sökningen efter den äkta vägen: Stevens var förtjust i astrologi, numerologi, Tarot-kort, och först efter att ha läst Koranen insåg han sitt sanna öde. I 1977 konverterade Stevens till islam och bytte namn till Yusuf Islam. Att bli muslim började sångaren aktivt offentligt arbete: han byggde flera islamiska skolor och grundade ett välgörenhetssamhälle.

Frank Ribery

Frank Ribery är en fransk fotbollsspelare, för närvarande mittfältare i den tyska klubben "Bayern". Han tog islam för att gifta sig med sin älskade algeriska Wahibe Belkhami. Paret har nu fyra barn: döttrarna Khiziya och Shahinez och Seif-al-Islam och Mohammeds söner.

Q-Tip

Sångaren, erkänd som en av de största hiphop-artisterna, omvandlades till islam på 90-talet och namngav Kamal ibn John Farid. Tidigare kallade han sig en agnostiker.

Ice Cube

Skandalöst känd rapper Ice Cube gick till islam på 90-talet. Det kan emellertid sällan ses i tjänsten i moskén: sångaren tror att det för att kommunicera med Allah behöver han inte mellanhänder.

Shaquille O'Neill

Den berömda amerikanska basketspelaren berättar också islam. För flera år sedan sa han att han skulle göra en pilgrimsfärd till Mecka.

Vid olika tillfällen fanns rykten om att islam också togs av skådespelarna Liam Neeson (mycket intresserad av denna religion), Rowan Atkinson (Bean började studera islam efter att ha tittat på den skandalösa filmen om profeten Muhammad) och George Clooney (hans fru Amal Clooney - muslim). Denna information har dock ännu inte bekräftats.