15 stora människor som inte stoppades av misslyckande

Lär dig hur framgångsrika människor gick till sitt mål, trots översvämningen av misslyckade misslyckanden.

Många människor förlorar sina händer när det finns fel. Att tvinga sig för att glömma tvivel och gå framåt kan bara vara en. Misslyckanden gjordes också av välkända människor över hela världen. Men trots detta fann de styrkan att gå vidare. Och de hade rätt! Detta ledde dem till berömmelse och framgång.

1. Steven Spielberg

Steven Spielberg är vår fantastiska regissör. Han är författare till många underbara filmer, bland annat "Jurassic Park", "Save Private Ryan" och "List of Schindler". Men, för att vara ung, kunde detta framtida bio-geni inte passera inträdesprov till School of Cinematographic Arts, som arbetade vid University of Southern California. Han gjorde inte tillräckligt med poäng och, efter att ha gått med på att återta dem, misslyckades igen. Dessutom försökte Stephen gå in i en annan fakultet vid detta universitet, men fick igen en kategorisk vägran.

En annan person i hans plats kan ha överlämnat. Men istället sätter han på tekniska högskolan och på fritiden arbetade han med att skapa kortfilmer. En av dem och tyckte om studion Universal Pictures och han hyrdes där för arbete.

2. Thomas Alva Edison

Thomas Alva Edison är uppfinnaren av en glödlampa. I sin barndom skapade han leksaker för sig själv, på tio år byggde han till och med ett leksakssågverk och en järnväg. Vid en ålder av 14, som en följd av olyckan, förlorade den framtida forskaren sin hörsel och det var inte det enda fel som låg i väntan på honom. Först i 1874, i åldern 30, lyckades Thomas Edison tjäna tillräckligt med pengar för att öppna ett laboratorium i Menlo Park. Uppfinning av glödlampan, forskaren lade 1999 försök och alla lyckades inte! För 2000 var resultatet positivt. Edison sa alltid:

"Jag misstog inte en gång. Jag hittade 1999 sätt att inte göra glödlampor. "

3. Walt Disney

Walt Disney hade en olycklig barndom. Hans far fungerade inte, han var alltid full och slog sin son. Mamma, för att lugna honom, läste varje natt en liten son av en saga. Kanske var det därför som, som en 12-årig pojke, Walt bestämt sig för att bli en multiplikator. Han ritade serier och teckningar, erbjöd dem till olika tidningar, men överallt vägrade han. Vid 18 års ålder var han fortfarande som tecknare, men först efter en vecka skämdes han för sin "ineffektivitet".

Walt Disney med en vän började sin egen verksamhet, vilket gav honom inkomst, tillräcklig för ett normalt liv, men slutade inte att teckna teckningar. Hans första utpressning om Alice misslyckades, och kaninen Oswald blev stulen av en förrädisk bedragare. Animatören förtvivlade inte och skapade Donald Dhaka och Mickey Mouse. Tecknade film om dessa hjältar var början på hans framgångsrika karriär. Det var de som började betala Walt stora avgifter. Så, utan att dra sig tillbaka från drömmen, blev han sedan ägare till 29 Oscar, Honorary Legions Order och till och med mer än 700 andra insignier.

4. Elvis Presley

Elvis Presley drömde alltid om att utföra på scenen. Men de första föreställningarna av den framtida kungen av rock'n'roll och laureat av tre Grammy-utmärkelser i klubbarna slutade med fullständigt misslyckande. En av huvudarna på nöjescentret där han pratade berättade för honom att han inte hade någon framtid och hellre skulle fokusera på huvudarbetet - lastbilsföraren. Och på våren 1954, när Presley försökte auditionera för en av Songfellows lokala kvartetter, nekades han inte bara utan blev sparkad ut och sa att han inte kunde sjunga. Det är fantastiskt att det inte stannar sångaren och han fortsatte att fortsätta spela och provtagning, och även spela in poster. Sommaren 1954 såg Sam Phillips, som arbetade på Sun Records, talangen i den och spelade in låten "That's All Right (Mama)", vilket gav honom en oöverträffad framgång.

5. Oprah Winfrey

Idag är Oprah Winfrey en idol och en idol av amerikaner. Programmen med sitt deltagande ser ut med andedräkt. Men det var inte alltid så! Hon kunde inte få jobb på tv i många år, som överallt erkändes hon som "lönsam". På många prover nekades hon och krävde onödigt emotionellt. Bli inte Oprah känd, ens har arrangerat att utföra Baltimores nyheter och den andra talaren av sex timmars nyhet på WJZ-TV. Rapportering om nästa orkan, ropade hon, och när det var en fråga om ett kraftigt fall i priserna på utbytet, skakade hennes röst. Hon blev avfyrade på grund av de låga värdena på överföringen. Åskådare var förvånansvärt varma och började bara hälsa den svarta ledaren med entusiasm när hon blev det ledande programmet "Folk säger". I genre av pratshow kunde Oprah avslöja sin talang.

6. Sylvester Stallone

Sylvester Stallone föddes i New York till en familj av fattiga italienska invandrare. Under födseln hade han nervändar på hans ansikte, så Sylvester för en livstid lammade en del av kinden, tungan och läpparna. Sedan skolan drömde Stallone om en film. Han gick till skärmtest, filmade i extras, skrev skript, spelade några sekundära roller. Men allt detta gav inte berömmelse eller pengar. På provet av hans galna dröm att bli skådespelare skrattade och kallade honom medelmåttighet. När han var i en död, utan försörjning och tvingades värma upp i offentliga bibliotek, kom en ny idé till honom - ett manus om boxare Rocky Balboa. Han skrev ett riktigt intressant manuskript och lyckades inte bara sälja det, utan också att övertyga styrelseledamöterna om att ta huvudrollen i filmen. Efter premiären av filmen vaknade Stallone berömd.

7. Joanne Rowling

Det här är nu staten Joan Rowling uppskattas till 1 miljard dollar. Men när hon skrev sin första bok om Harry Potter var hon ensamstående och levde på välfärden. Författaren skrev manuskriptet på en gammal skrivmaskin, inte sovande på natten. Efter att ha slutat boken började hon skicka henne till förlagen. Avslag kom 11 gånger! Redaktören för ett av förlagorna rådde Rowling att hitta ett annat jobb och glömma den globala berömmelsen, eftersom "barnböcker säljs inte längre." Men Rowling fortsatte att röra sig mot sin dröm tills ett litet förlag i London kom överens om att släppa en roman om en trollkarl.

8. Beyonce

Skönhet Beyonce - ett idol av miljoner och en av de mest betalda sångarna. Men för 10 år sedan kände inte alla hennes talang. Hon agerade som en del av flickans band Destiny's Child. Tjejerna fuskade barmhärtigt bland dem själva, producenterna förstog sig att samarbeta med dem, och sedan utan en förklaring rivde de upp kontrakt. Och auditioner på alla typer av platemärken var ineffektiva, ingen ville spela in och släppa albumet. När Destiny's Child uppträdde vid den prestigefyllda talangkonkurrensen Star Search, som sändes på nationell tv, besegrades de. Bara några år senare noterades tjejerna av Columbia Records och de spelade in låten "Killing Time" blev populär över hela världen. Dessutom kunde Beyonce, till skillnad från hennes tidigare kollegor, göra en solokarriär: hennes album sålde miljoner exemplar.

9. Joey Mangano

Biografi Joy Mangano kan väl vara en förebild. Denna hemmafru kunde genomföra den ökända amerikanska drömmen. Hon bodde i fattigdom, gick mycket tidigt till jobbet och bosatte sig i en veterinärklinik. Där kom hon fram med tanken på hur man kan hjälpa fyrbenta vänner att bli av med loppor. Hon uppfann den första anti-block krage, som kunde lysa i mörkret. Det var bara hennes idé som blev stulen av en vän som förklarade idén och fick miljoner för det!

Några år senare, som en mamma med tre barn, kom Joy Mangano upp med en mirakelmop som hade en bomullsacka och klämmekanism. På den första satsen av självkramande mops samlade hon pengar från vänner, bad och förnedrade. Men när hon kunde komma in i TV-butiken lyckades hon sälja 18.000 bitar på bara 20 minuter, vilket gav Joy till miljoner och gjorde henne berömd över hela världen. Idag om denna intressanta historia om en enkel amerikansk hemmafru finns det även den eponymous filmen med Jennifer Lawrence i titelrollen.

10. Michael Jordan

Den kända basketspelaren Michael Jordan i sin barndom var lat, mycket dåligt studerad och behöll lärare. Men han gillade basket. På grund av den lilla tillväxten blev han inte till stor ligan och han var tvungen att spela i den yngre ligan. I det förlorade han nästan 300 matcher och missade mer än 9000 gånger. Men Jordanien gav aldrig upp och varje dag tränade han höga hopp, vilket senare blev hans varumärke och för vilket han fick smeknamnet "Air Jordan". År 1982 noterade North Carolina University Team tränare och uppmanade honom att leka med dem. Det var i detta lag att han vann sitt första mästerskap - NCAA.

11. Marilyn Monroe

Marilyn Monroe är en kvinna som har fått många dikter och låtar. Till och med årtionden efter hennes död är hon fortfarande en sann ikon för miljoner människor! Men framgång kom inte direkt till henne. Som barn vandrade Marilyn Monroe (riktigt namn Nora Jin Mortenson) länge i fosterfamiljer och pensionskolor. Vid 16, för att inte återigen hitta sig i ett skydd gifter hon sig. Efter fyra år lyckas hon passera de första proverna i studion av 20th Century Fox för en av rollerna i publiken. Men filmen gav henne ingen pengar eller popularitet. År 1948 tecknade hon ett kontrakt med studion Columbia Pictures. Det är bara här filmen är inte lycklig. Personalen i den här studion berättade hela tiden för Monroe att hon inte har någon skönhet eller behovet av skådespelande. Men Marilyn lyssnade inte på någon. Hon fortsatte att stjärna i episodiska roller tills hon fick chansen att spela en stor roll i filmen "All About Eve." Därefter gick hennes karriär snabbt upp.

12. Stephen King

Skräckkongen, den berömda amerikanska författaren Stephen King, vars romaner ibland gör honom frusen i skräck, började skriva de första fantastiska berättelserna så tidigt som 7 år. Först publicerades hans arbeten mycket sällan i tidningar och, eftersom avgifterna inte var tillräckliga för att stödja familjen, fick Stephen jobb i tvätten.

Hans första bok, antagen till publikationen, var "Carrie." Han skickade henne till många utgivare och fick 30 avslag! Endast företaget "Doubleday" gick med på att släppa den här romanen, vilket gav upphovsmannen ett förskott på 2500 dollar. "Carrie" gav Kingu framgång och erkännande av läsare. Och sedan dess fortsatte han att skriva och publicera 1 roman varje några år.

13. Bill Gates

Mycket få människor vet, men innan Bill Gates skapade Microsoft blev han grundare av Traf-O-Data. Hon arbetade med att utveckla trafikräknare för stadsmyndigheter. Men först efter 10 års arbete upphörde den att existera. Hennes konto lämnade $ 794.31. Men Bill Gates förtvivlade inte och började arbeta hårt med skapandet av Microsoft. På bara några år har det blivit en av de största leverantörerna av programvara för olika datorutrustning.

14. Henry Ford

Henry Ford är världens berömda tillverkare av Ford-bilar. Det första företaget som var inblandat i bilar, skapat av honom, gick snabbt i konkurs, eftersom dess utveckling visade sig vara till nytta för någon och investeraren William Murphy vägrade att finansiera projektet. Ford lyckades övertala denna affärsman att ge honom lite mer pengar för att öppna ett annat företag, men den här ideen misslyckades också misslyckat.

Sedan börjar Ford arbeta med Alexander Malconson - säljaren av kol. Han gick med på att finansiera nästa projekt, men först efter att den färdiga bilens design kommer att förbättras. Henry Ford kom överens om detta och efter ett tag började de bilar som kom ut under varumärket Ford Motor Company säljs ut, och företaget blev känt över hela världen.

15. Garland David Sanders

Garland David Sanders är grundaren av KFC-kedjan av snabbmatrestauranger (Kentucky Fried Chicken). Efter uppsägning av militärtjänsten arbetade han som försäkringsgivaren, bonden, brandmanen, men arbetet gav inte tillfredsställelse. Garland bestämde sig för att försöka sig som chef för bensinstationen. Det var där som han kom upp med tanken att laga och sälja mjuka kycklingvingar. Men att utveckla den kulinariska verksamheten fungerade inte. Han avfyrades från tankning, och Sanders var tvungen att resa USA i flera år och erbjöd sitt recept för att laga kyckling till ägare av olika anläggningar. Överallt hörde han bara vägran. Men en dag ett recept intresserade en av kockarna på matsalen, och tillsammans började de göra och sälja den märkta kycklingen. Idag arbetar KFCs 16 000 kontor i mer än 100 länder runt om i världen.